Sådan deaktiverer du ansigtsgenkendelse på Facebook?



Facebook Twitter pinterest WhatsApp Telegram

    Tilbage i 2013 introducerede Facebook ansigtsgenkendelse, som gjorde det muligt for brugerne nemt at mærke deres venner i billeder, de har taget. Men for nylig i december 2017 rullede Facebook nogle nye funktioner til Face Recognition. Dette har forårsaget forvirring blandt mange mennesker om, hvad de kan forvente af denne opdatering, og hvordan det påvirker privatlivets fred. Socialnetværksfirmaet har sørget for at gøre brugerne opmærksomme på ændringerne, og tilbyder endda en switch til at skifte til dem, der ikke er meget komfortable med det. Faktisk har du måske i de sidste par dage bemærket en besked på dit nyhedsfeed, der informerer dig om det samme.

    Lad os se på, hvad der virkelig er ændret, og for dem der er bekymret for dit privatliv, kan du slå Face Recognition-funktionen på Facebook.

    Hvad er ansigtsgenkendelse på Facebook?

    Facebooks opdaterede ansigtsgenkendelsesteknologi leveres med tre nye funktioner. Det hjælper med at identificere hvornår fremmede bruger billedet. Da profilbilleder altid er offentlige, vil Facebook give dig besked, hvis dit billede bliver brugt af en anden konto. Når du har fået besked om det, kan den enkelte føle sig fri til at rapportere og fjerne den falske konto fra Facebook. Funktionen giver dermed en effektiv måde at beskytte privatlivet på.

    Facebook bruger også ansigtsgenkendelsesteknologi til at identificere, hvornår nogen uploader et foto af dig, men mærker dig ikke i det. Facebook sender derefter en meddelelse, så du kan gennemgå og mærke dig selv på billedet. Denne funktion virker kun, hvis den person, der uploadede billedet, har inkluderet dig i det valgte målgruppe. Dette betyder i grunden, at du vil blive underrettet, når venner uploader billeder af dig, så længe privatlivet er sat til venner eller offentligheden.

    Ansigtsgenkendelse på Facebook viser også en nyttig funktion for personer med synshandicap. Ved hjælp af denne teknologi kan den fortælle hvem der er i et billede eller en video, mens du ruller gennem nyhedsfeeden, selvom personen ikke er mærket på billedet. Dette ville dog kun fungere, hvis den nævnte person i billedet allerede er en ven på Facebook.

    Facebook indstiller ansigtsgenkendelse som standard; men hvis du tidligere har slukket ansigtsgenkendelse til foto tagging; så forbliver den slukket, indtil den er aktiveret. Når det er sagt, til sidst koger alt ned til personlig præference. Men hvis ansigtsgenkendelse ikke er din kop te, har Facebook gjort det nemt at slukke det helt. Hvis du gør det, vil det gå glip af alle funktionerne ved ansigtsgenkendelse, da de enkelte skift til hver enkelt funktion ikke er tilgængelig i øjeblikket.

    Sluk ansigtsgenkendelse på Android

    Facebook-indstillingerne til Android og iPhone er næsten identiske. Af hensyn til smartphone-brugere vil vi imidlertid forklare med skærmbilleder, hvordan du slår fra Facebook Face Recognition-funktionen på Android og iPhone. Du skal bare slukke ansigtsgenkendelse på en enhed, så Facebook vil holde de samme ændringer på alle enheder, hvis du bruger den samme Faacebook-konto på flere enheder.

    Sådan slukker du ansigtsgenkendelse på din Android-smartphone;

    Åbn Facebook mobilappen, tryk på Indstillinger-ikonet> Mere> Kontoindstillinger> Indstillinger for ansigtsgenkendelse.

    Under denne kategori kan du deaktivere ansigtsgenkendelse ved at vælge ' Nej ' som svar på spørgsmålet 'Vil du have Facebook til at genkende dig i billeder og videoer?'.

    Facebook Ansigtsgenkendelse på iPhone

    Ansigtsgenkendelse kan ligeledes deaktiveres på iOS fra Facebook mobilappen. Følg disse få enkle trin for at slukke for ansigtsgenkendelsesfunktionen:

    Åbn Facebook App på iPhone> Tryk nederst til højre for Menu> Rul ned for Indstillinger> Kontoindstillinger> Ansigtsgenkendelse.

    Fra menuen Kontoindstillinger skal du trykke på ' Ansigtsgenkendelse '. Hvis du vil deaktivere ansigtsgenkendelse, skal du trykke på spørgsmålet 'Vil du have Facebook til at genkende dig i fotos og videoer?' og vælg 'Nej'.

    Sluk Facebook ansigtsgenkendelse på skrivebordet

    Hvis du ikke har adgang til mobiltelefonen, kan du bruge skrivebordsbrowseren til at afstemme ansigtsgenkendelse på Facebook. Ligesom din mobiltelefon kan du gøre det samme på skrivebordet. Følg disse nemme trin for at slukke ansigtsgenkendelse på et skrivebord:

    Først skal du åbne Facebook på skrivebordet og logge ind på din konto. Klik nu på pil ned og gå til 'Indstillinger' i højre øverste hjørne.

    Når du har åbnet Facebook-indstillingerne, kan du se indstillingerne for Ansigtsgenkendelse på den venstre sidebarmenu. Klik på Ansigtsgenkendelse og rediger derefter for at fortsætte.

    Nu har du mulighed for at vælge Ja eller Nej til ansigtsgenkendelse på facebook-konto. Du kan vælge 'Nej' her for at deaktivere ansigtsgenkendelse på Facebook.

    Takket være den enkle switch, Facebook har lavet, kan enhver nemt slå Ansigtsgenkendelse af. Som med all ny teknologi har ansigtsgenkendelse også en tvivl om det. Selv om det viser løfte og kommer med nogle fantastiske funktioner, kan det ikke være alles valg. Men om det kommer til at være her for at blive, afhænger af dig i dag. Vi er trods alt de årer, der styrker hjertet af dette sociale netværk.

    Forrige Artikel

    Sådan styres brug af Facebook-data og batteriforbrug på Android?

    Sådan styres brug af Facebook-data og batteriforbrug på Android?

    Vi plejede at holde Facebook og Messenger-appen på vores Android-telefon det meste af tiden. Desværre bruger disse apps en stor mængde data og batteristrøm, mens de kører selv i baggrunden. Der er nylige artikler om, at Facebook spiser alle dine data, mens du spiller auto-afspilning og viser HD-billeder på din tidslinje. Begr...

    Næste Artikel

    3 bedste løsninger til at få et midlertidigt telefonnummer online

    3 bedste løsninger til at få et midlertidigt telefonnummer online

    Disponible telefonnumre er midlertidige telefonnumre, som du kan bortskaffe efter brug for din personlige eller forretningsformål. Du kan bruge dette Midlertidige Telefonnumre Online i en bestemt periode til et specielt formål; så kan du brænde det nummer for evigt. Dette midlertidige telefonnummer er et godt valg for at holde dit privatliv, afgørende for at skjule dit personlige nummer, mens du kommunikerer med fremmede. Der...