Komplet guide til sikker Android fra Facebook Data Collection



Facebook gør vej til de øverste overskrifter for nogle alvorlige problemer vedrørende datatyveri og privatlivsproblemer. Som rapporten siger, samler Facebook brugerens private data uden deres samtykke og giver det til andre forskningsfirmaer. Derudover undlod den sociale medier-gigant at nævne det også i deres vilkår.

Som følge heraf kan brugerne være interesseret i, hvordan du sikrer din Android fra Facebook dataindsamling. I denne artikel viser vi de vitale trin, som du skal følge for at tilbagekalde denne overflødige datadeling.

Begræns Facebook App Tilladelser på Android

For at en social medieapplikation skal kunne fungere jævnt, skal du give den den grundlæggende adgang til ' opbevaring ' samt internetforbindelse. Ud over dette spørger Facebook-appen om tilladelser til Kalender, Kontakter, Placering, Mikrofon, SMS og Telefon. Under diverse tilladelser kræver det også at starte i baggrunden, ændre systemindstillinger, ændre Wi-Fi og Bluetooth-forbindelse, hvilket er ret tvivlsomt.

For at kontrollere tilladelserne skal du gå til Indstillinger og rulle ned til Application Manager og søge efter Facebook-appen.

For at sikre, at Facebook app aldrig sporer dig igen på Android, fjern markeringen af ​​alle tilladelserne undtagen ' Storage '. Når du vil gå live på Facebook, vil den bede om tilladelse til at bruge kamera og mikrofon. Du skal klikke på ' Tillad en gang ' der.

Ryd Facebook Placeringshistorik på Android

Facebook har en funktion af 'Nærliggende Venner', at hvis du ønsker at være aktiv, skal du give ' Location ' adgang.

For helt at deaktivere det, gå over til ' Nærliggende venner ' og skift det fra. Vælg nu ' Placeringsindstillinger ' og vælg ' Placeringshistorik ' for at deaktivere adgang til stedet.

For at skrabe de indsamlede lokaliseringsdata, skal du gå til din profil og trykke på ' Aktivitetslogfiler '. Klik nu på ' filter ' og rul ned for at vælge ' Placeringshistorik '. Gå videre og vælg ' Ryd positionshistorik '.

Sluk Kontakter Upload fra Android

Hvis du vil deaktivere kontakter, der uploades fra Facebook-app, skal du gå over til menuen og rulle ned for at finde 'Appindstillinger' og markere den.

Skift nu den mulighed, der angiver ' Kontinuerlig kontaktopload '. En pop up med angivelse af "Eventuelle kontaktoplysninger, som du tidligere har uploadet her vil blive slettet" vises, og du skal vælge ' TURN OFF '.

Facebook Lite App Kontakt Del

For de personer, der bruger Facebook Lite app, kan man gå over til menuen og derefter rulle ned for at finde ' Indstillinger ' og vælge det. Der er 3 ting at lave her. For det første skal du afbryde 'Opdatering af kontakter' og derefter gøre det samme for ' Opkald og teksthistorik upload '. Vælg nu 'Importerede kontakter' og tryk på 'Ryd importerede kontakter' og tryk ' OK '.

Desværre er der ingen sådan funktion af aktivitetsloggen i Facebook lite- appen. Derfor kan du ikke skrabe lokationsdataene. For at gøre det manuelt skal du åbne Facebook på enhver browser og følge de trin, der er nævnt i Facebook-appen på Android.

Tjek Messenger App Tilladelser på Android

Formålet med denne app er at styre alle chats og foretage videoopkald til dine venner. Det kræver normalt tilladelser som Kalender, Kamera, Kontakter, Placering, Mikrofon, SMS, Opbevaring samt Telefon. I andre samtykker vil den læse dine servicemeddelelser og starte i baggrunden. Messenger-appen giver også funktionen til at erstatte din standard messaging-app. Det beder også om at synkronisere alle dine kontakter, så du kan finde venner, der er på Messenger. Du kan chatte med dem via SMS, hvilket gør denne app til din standard SMS-leveringsapp.

For at kontrollere tilladelserne skal du gå til Indstillinger og rulle ned til Programhåndtering og søge efter Facebook Messenger-appen. Grundlæggende tilladelser, som du skal give, er ' Lager ' her. Du kan skifte fra alle de andre adgangstilladelser og vælge ' Tillad en gang ', mens du kører. Det vil dukke op på egen hånd, når appen har brug for en bestemt adgang. Til tider som når du vil dele et billede eller en video, eller når du starter et videoopkald med en ven, vil appen bede om tilladelse.

Stop Android SMS Integration

Hvis du har indstillet standard SMS-appen til Messenger i stedet for din Android-beskedapp, er det tid til at ændre tilbage nu.

Gå over til din profil, rul ned og tryk på ' SMS '. Skift det FRA for at deaktivere det som din standard SMS-app.

Sluk kontaktsynkronisering med Facebook

Hvis du vil deaktivere Synkronisering for kontakter, skal du gå til din profil og rulle ned for at nå ' People ' og trykke på den.

Vælg nu ' Synkroniser kontakter ', og det vil spørge dig om ' Fjernelse af alle kontakter og stop synkronisering? 'tryk på' OK 'for at fjerne kontakter og synkronisere.

Stop Facebook Messenger Lite Kontakter Sync

Hvis du tilfældigvis bruger Messenger Lite-app, skal du følge dette for at fjerne alle de kontakter, der er synkroniseret med Facebook. Gå til profilfanen og vælg ' People '.

Skift nu af ' Sync Phone Contacts '. En dialogboks, der angiver, at 'alle dine tidligere synkroniserede kontakter vil blive fjernet' vises og vælger ' TURN OFF ' der.

Stop Facebook Data Collection på Android

Data minedrift og indsamling er et primært mål for alle de apps og tjenester derude. Nogle af dem bruger de indsamlede data til at gøre deres egne tjenester bedre, mens nogle måske vælger at sælge ud til andre platforme til forskning og analyse. De data, som vi tillader at indsamle, eller de data, som vi uploader villigt på en platform, kan give os en negativ indvirkning på brugeren. Tag dine handlinger nu og sikre alle de ting, der kan føre til datatyveri og privatlivets overtrædelse af dine Facebook Data.

Forrige Artikel

Hvorfor og hvordan du skifter Display Manager på Ubuntu?

Hvorfor og hvordan du skifter Display Manager på Ubuntu?

Spørg en Linux-bruger, hvad der er det bedste ved det, og de vil nok sige, at det er platformens open source-natur. En af de bedste konsekvenser af open source-naturen er, at du kan ændre næsten alt om dit Linux-baserede operativsystem, som Ubuntu, Arch, Fedora osv. Og med så mange valg som Linux-distributionen, du vil bruge, skrivebordsmiljø, kernen og endda skærmadministratoren er det ret svært at ikke prøve et par ting og se, hvad der passer dig bedst. Nysger...

Næste Artikel

Sådan deaktiveres eller aktiveres appmeddelelser i Windows 10

Sådan deaktiveres eller aktiveres appmeddelelser i Windows 10

Windows 10 er ude med nye sæt funktioner og brugergrænseflader ændres fra den tidligere version Windows 8.1. Et af de vigtigste træk, som Microsoft tilføjede i Windows 10, er Meddelelsescenter, der modtager alle meddelelser fra System og Apps, og de vil blive gemt. Inden for få dage efter brug af Windows 10 vil vi være vant til at bruge det effektivt, og vi kan føle, at nogle af meddelelserne skal undgås. Hvis du...